Home

Achtergrond

Aandeelhouders Stork akkoord met verkoop Food Systems

De aandeelhouders van industrieel concern Stork hebben vandaag tijdens een aandeelhoudersvergadering hun toestemming verleend voor de verkoop van de divisie Stork Food Systems aan Marel, dat deel uitmaakt van de IJslandse grootaandeelhouder LME.

Hiermee is een van de laatste hordes genomen voor de overname van Stork door de Britse investeerder Candover.

De verkoop van de divisie is onderdeel van het bod van Candover van 48,40 euro per aandeel. Van de aanwezige aandeelhouders, die 80 procent van de aandelen vertegenwoordigden, stemde 100 procent in met de verkoop onder voorwaarde dat het bod gestand wordt gedaan. Candover doet het bod gestand bij aanmelding van tenminste 95 procent van de aandelen.

De biedingsperiode is op 17 december ingegaan en loopt op 14 januari af. Candover heeft 76 procent van de aandelen in handen. Hiervan is 33 procent afkomstig van grootaandeelhouders Centaurus en Paulson en 43 procent van LME.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.