Home

Achtergrond

A79 afgesloten wegens defect hoogspanningskabel

De A79 is vanmiddag tussen Maastricht en de afrit Meerssen voor het verkeer afgesloten, nadat een hoogspanningskabel ter hoogte van Rothem was losgeschoten van de ophanging.

Dat liet de politie weten. De kabel hangt door, maar is niet gebroken. Om reparatie door Essent mogelijk te maken is de snelweg afgesloten. Er is geen sprake van stroomuitval. Ongevallen deden zich niet voor.

De kabel hangt sinds het middaguur los. Een reparatieploeg van Essent gaat in opdracht van landelijk netwerkbeheerder Tennet proberen de kabel opnieuw te bevestigen, maar moet eerst de oorzaak van dat losraken achterhalen, zei een woordvoerder van Tennet. Een mogelijke oorzaak zou de stormachtige wind kunnen zijn. Het kan nog uren duren voor de kabel is opgehangen en de A79 wordt vrijgegeven.

De kabel is onderdeel van een 150-kilovolt-verbinding tussen Limmel (bij Maastricht) en Beek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.