Home

Achtergrond

4 procent grotere uitvoer groente en fruit

De totale export van verse Nederlandse groente en fruit groeide in 2007 met 4 procent.

In 2006 bedroeg deze uitvoer 2.211 miljoen kilogram, in 2007 circa 2.292 miljoen kilogram. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw. Op basis van voorlopige cijfers kwam het PT eerder uit op een groei van 3 procent.

De uitvoer naar Duitsland is 1 procent gestegen. Er is meer peen, prei, appel, peer, spruitkool, champignon en courgette naar Duitsland gegaan, maar minder komkommer, paprika, witlof, sluitkool en krop- en ijsbergsla.

De uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk is met 2 procent gedaald. Er is minder peer, champignon, tomaat en peen en naar Engeland gegaan. Er is wel meer appel, paprika, ijsbergsla, bloemkool en prei naar Engeland uitgevoerd.

De uitvoer naar Rusland is met 19 procent toegenomen. Er vooral meer peer, tomaat en witte kool naar Rusland gegaan, maar minder appel en peen.

Of registreer je om te kunnen reageren.