Home

Achtergrond 267 x bekeken 1 reactie

33 procent B-certificaten bij oud leden

Leden en oud-leden van Friesland Foods kunnen B-certificaten in bezit hebben.

Deze certificaten geven recht op B-dividend maar leveren geen zeggenschap op. Volgens Friesland Foods heeft driekwart van de huidige leden deze certificaten. De leden hebben bijna 67 procent van het aantal certificaten in bezit.

De resterende 33 procent is in handen van oud-leden die het melkveebedrijf hebben beëindigd of hebben overgedragen aan een opvolger. Het aandeel certificaten in handen van oud-leden is ten opzichte van 2005 gestegen. In dat jaar stond 27 procent van de B-certificaten op naam van oud-leden en had 78 procent van de leden certificaten. In 2005 maakte Friesland Foods voor het laatst de verdeling van certificaten bekend.

In totaal zijn 4.033.864 B-certificaten uitgegeven die tot afgelopen september op de interne beurs verhandeld werden. De laatste koers was € 84 per certificaat, het dividend over 2006 bedroeg € 6,81 per certificaat. Na de beursdag in september 2007 is de handel voorlopig stilgelegd in verband met de structuurdiscussie (aandelenstructuur, dividendverdeling en melkprijssystematiek) binnen Friesland Foods. Eind vorig jaar werd de fusie met Campina bekend gemaakt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kremer

    Wees blij dat er niet meer actieve boeren geld beleggen in FF.
    Een bedrijf moet groeien (stilstand is achteruit gang) Beter dat er geld van anderen komt dan gaat het niet van de melkprijs af.

Of registreer je om te kunnen reageren.