Home

Achtergrond

ZON versterkt met Egyptische contracttelers

Veiling ZON heeft zeven Egyptische telers van paprika en cherrytomaat als contracttelers aan zich gebonden.

Daarmee wil ZON ook in de winter een positie opbouwen als leverancier van supermarkten. De zeven telers zijn gevestigd in de buurt van Cairo en telen gezamenlijk 10,5 hectare cherrytomaten en 29 hectare paprika’s.

ZON heeft niet gekozen voor het volledige lidmaatschap. Dit kan wel als opstap dienen, stelt een woordvoerder. Het lidmaatschap zou betekenen dat ZON alle producten moet afnemen, ook klasse 2. ZON heeft al wel buitenlandse leden uit grensstreken rondom Nederland. De samenwerking is wel bestemd voor de lange termijn. ZON biedt de telers teeltbegeleiding en faciliteiten om het onderschap te verbeteren. De telers zijn EurepGap-gecertificeerd.

Egypte wordt een steeds belangrijkere herkomst van groenten in Europa. Verwacht wordt dat Egypte een deel van de Spaanse functie zal overnemen als winterleverancier in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.