Home

Achtergrond

Wijffels: schokkend gewroet in mijn verleden

Herman Wijffels, die voorzitter was van de commissie die onderzoek deed naar de omstreden Wereldbank-president Paul Wolfowitz, denkt dat tijdens dat onderzoek "op schokkende wijze'' in zijn verleden is gewroet.

Dat is gedaan door krachten die mij in discrediet wilden brengen, laat Wijffels weten in een interview met het Nederlands Dagblad.

De commissie bekeek de beschuldigingen van belangenverstrengeling aan het adres van Wolfowitz die zijn vriendin bij de Wereldbank een promotie en salarisverhoging had gegeven. De president moest uiteindelijk het veld ruimen.

,,Er is op schokkende wijze in mijn verleden gewroet,'' aldus de voormalig topman van de Rabobank en formateur van het huidige kabinet Balkenende. ,,Bij mij was niets te vinden, maar bij collega-bestuurders van de Wereldbank ontstond consternatie. Er waren heel duidelijke pogingen tot diskwalificatie.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.