Home

Achtergrond 191 x bekeken

Werkgevers: kabinet schaadt economie

De werkgevers hebben forse kritiek op de plannen van het kabinet voor 2008.

Het legt in de begroting voor 2008 een forse rekening bij ondernemingen en beschadigt daarmee de motor van de economie, aldus de werkgeverskoepels VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

Zij voorspellen dat de banengroei verder zal terugvallen en waarschuwen dat minder koopkracht leidt tot omzetverlies bij bedrijven. Het fileprobleem blijft toenemen, zo vrezen de werkgevers. Zij vinden het zorgelijk dat nivelleren weer terug is op de agenda. "Nivelleringsmaatregelen halen de dynamiek uit de economie.''

De lasten voor werkgevers worden hoger, doordat onder meer de ziektekostenpremie stijgt. Ook gaat in 2008 de WW-premie voor werkgevers omhoog. Een jaar later daalt die wel, maar dat is onvoldoende om de lastenverzwaring te compenseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.