Home

Achtergrond 178 x bekeken

Waterschappen blij met aandacht voor klimaatverandering

De Unie van Waterschappen is blij dat het kabinet oog heeft voor de gevolgen van het veranderende klimaat.

De unie gaat ervan uit dat de kennis van de waterschappen zal worden benut bij de verdere uitwerking van de voornemens.

"Het streven van de regering om kritisch te kijken naar het bouwen in de open ruimte en het water de plek te geven die het toekomt, past helemaal in het streven van de waterschappen'', meldde de Unie van Waterschappen vandaag in een reactie.

Staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa (Verkeer) benoemde onlangs voormalig minister Cees Veerman tot voorzitter van de commissie die gaat onderzoeken hoe Nederland lange tijd veilig kan worden voor overstromingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.