Home

Achtergrond 332 x bekeken 5 reacties

Wakker Dier: aantal couperingen bij schapen sterk gedaald

Steeds meer schapenhouders zien uit eigen beweging al af van het couperen van schapen. Dat althans stelt Wakker Dier.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de haan

  als couperen niet meer mag zal ik me daaraan houden [ivm kortingen toesl.rechten]maar blij ben ik er niet mee,ook voor de betreffende dieren is het nog maar de vraag of die hiermee beter af zijn bv;bij mij worden de aan te houden dieren gecoupeerd maw;met lange staart leef je korter,ook het jaarlijks terrugkerende scheren duurt met staart langer omdat de staart extra aandacht vraagd [meer tijd is langer stress] het is trouwens ook zeer slecht voor de rug van de scheerder omdat dat ding nu eenmaal zo ver weg zit ook bij selecteren is het gemakkelijk dat je ooilammeren op basis van gecoupeerde staarten apart kunt zetten voeg daarbij het gemak/belang van goed en vlot toezicht rondom het lammeren en evetueel het risico op vervuilde staarten,[mogelijk verhoogd risico op huidmadenziekte] en zie daar als je als lam op jonge leeftijd correct word gecoupeerd tref je het waarschijnlijk nog niet zo slect

 • no-profile-image

  westfries

  dat een dier meer leed heeft met staart ziet wakker dier ,partij voor de dieren enz enz niet maar dat maakt niet uit daar hoor je niemand over in nederland ik dacht dat we diervrienderlijker moesten werken maar niet dus

 • no-profile-image

  Dirk

  Tellingen/metingen door wakker dier zijn mijns inziens niet zo betrouwbaar om er ook maar iets van te denken.
  Ik denk dat het gezegde: "de wens is de vader van de gedachte" ,hier op zijn plaats is.
  Ik zou als schapenhouder het mijn schapen niet willen aandoen om opgevreten te worden door de maden.
  Groeten,
  Dirk.

 • no-profile-image

  Roelof Broekman

  Een belangrijke stap vor het welzijn van schapen is het blijven toestaan van het staarten couperen. Dit voorkomt namelijk een belangrijk aantal ziektes, zoals maden e.d.
  Wanneer men dit op jonge leeftijd doet heeft het lam geen enkele pijn en op latere leeftijd veel direnwelzijn.

 • no-profile-image

  c j dekker

  de "geleerden"van wakker dier weten erg genoeg niet wat ze de schapen aandoen.waarschijnlijk hebben ze nog nooit een schaap gezien wat flink aangevreten is door de maden.als je dat eens goed bekeken hebt dan weet je heel zeker dat een schaap beter af is zonder staart dan met.wij schapenhouders worden nu gedwongen om mee te werken aan maatregelen die ernstig lijden van de dieren tot gevolg kunnen hebben.een ding is zeker:een schaap met maden is een wakker dier.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.