Home

Achtergrond

Vleessector wil exporteren naar China

De Nederlandse vleessector hoopt zijn producten op korte termijn naar China te kunnen exporteren.

Het protocol, dat aan de basis van deze export ligt, is klaar maar moet nog ondertekend worden. Mogelijk gebeurt dat tijdens de handelsmissie halverwege deze maand. Voorzitter Jos Ramekers van het Productschap Vee en Vlees vertegenwoordigt de Nederlandse vleessector tijdens deze missie.

Na de ondertekening van het exportprotocol kunnen Nederlandse vleesbedrijven zich melden voor de export naar China. De Chinezen keuren het vleesbedrijf vervolgens. De laatste stap is de overeenkomst tussen het vleesbedrijf en zijn Chinese afnemers over een veterinair exportcertificaat. Hierin vermeldden zij aan welke voorwarden de Nederlandse exportproducten moeten voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.