Home

Achtergrond 2 reacties

Vier miljoen voor dierwelzijn

Voor het stimuleren van dierwelzijn trekt LNV de komende 5 jaren 4 miljoen Euro per jaar uit.

Dat heeft minister Verburg vandaag bekend gemaakt.

Hoe het geld precies wordt besteed wordt nog niet duidelijk maar het is in ieder geval bestemd voor onderzoek naar en het ontwerpen van stallen die voldoen aan hogere normen van diervriendelijkheid dan die de wet stelt. Daarnaast trekt LNV in de zelfde periode 2 miljoen uit voor controle op de naleving van dierwelzijn.

In november verschijnt de Nota Dierwelzijn waarin de minister haar voornemens concreet uiteen zet. Namens de Partij voor de Dieren heeft Marianne Thieme verklaard dat de uitgetrokken bedragen veel te laag zijn en minstens 15 miljoen euro zou moeten zijn.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Vogel

    4 miljoen voor onderzoek/ ontwerp van diervriendelijke stallen. Wat een onzin. Wat schieten we hiermee op. Dit is echt nederlandse democratie. alle partijen een beetje tevreden houden en 4 miljoen euro weggooien.

  • no-profile-image

    Michel

    Ik weet de conclusie al. "Als de consument meer welzijn wil hebben, moeten ze meer voor hun voedsel betalen". Dus verder dan een mooie tekening zal dit onderzoek wel niet komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.