Home

Achtergrond 3 reacties

Verpachter heeft recht op helft van toeslagrechten

Aan het einde van een pachtovereenkomst heeft de verpachter recht op de helft van de waarde van de toeslagrechten die op deze gronden zijn opgebouwd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Horsmans

  De pachtkamer heeft kennelijk niet de moeite genomen zich te verdiepen in de functie en het ontstaan van de bedrijfstoeslagrechten. Zij heeft in ieder geval onvoldoende in de overwegingen meegenomen dat de bedrijfstoeslagrechten een compensatie is voor de te verwachten prijsdaling als gevolg van Brusselse marktordeningsmaatregelen. Hierdoor gaat de vergelijking met melk- en/of bietenquotum mank! Ik neem aan dat van de zijde van pachters beroep wordt ingesteld bij het Pachthof waarbij alsdan stevig onderbouwd wordt waarom de bedrijfstoeslagrechten niet te vergelijken zijn met melk- en/of bietenquotum.

 • no-profile-image

  gli

  Als Arnhem zich in het verleden heeft vergist door het melkquotum geheel toe te wijzen aan de eigenaar van de grond met de verplichting de helft van de waarde af te dragen aan de gebruiker (de pachter) hoeft dit toch niet automatisch te gelden voor de toeslagrechten?
  Maar erkenning van fouten is een menselijke eigenschap die niet voor iedereen geldt!

 • no-profile-image

  Sebregt

  In ieder geval weer een teken, dat we in Nederland te maken hebben met klassejustitie, beslist geen onafhankelijke rechtspraak

Of registreer je om te kunnen reageren.