Home

Achtergrond 265 x bekeken

Varkensflat in Tsjechië verijdeld

Plannen van één van de grootste Nederlandse varkenshouders om een bedrijf voor 30.000 varkens in Tsjechië te realiseren zijn verijdeld na acties van lokale bewoners met hulp van de Nederlandse Partij voor de Dieren. Zij wisten de plaatselijke autoriteiten in Trebivlice ervan te overtuigen het bestemmingsplan aan te passen ten nadele van de Nederlandse ondernemer.

De Partij voor de Dieren spreekt op haar site over een ‘varkensflat’ aangaande het bouwplan en over ‘de’ lokale bevolking die hiertegen zou zijn. De Nederlandse ondernemer die de grond van een voormalig melkveebedrijf al had aangekocht, zal nu af moeten zien van realisatie van zijn grote bedrijf in het Tsjechische Trebivlice.

De weerstand tegen grote varkensbedrijven blijft dus niet tot Nederland beperkt. De Partij voor de Dieren is verheugd over dit lokale succes, omdat zij de export van de intensieve veehouderij, in het bijzonder van varkensflats met elk tienduizenden dieren, een slechte ontwikkeling vindt. De partij zegt veel buitenlandse contacten te hebben en heeft een meertalig weblog in voorbereiding om wereldwijd aandacht te vragen voor haar standpunten. De Nederlandse export van actie tegen de intensieve veehouderij en de wens voor een diervriendelijke samenleving is dus begonnen.

Lees ook Ruime stijging aantal verleende bouwvergunningen
Meer informatie Het originele artikel volgens Partij voor de Dieren

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.