Home

Achtergrond 172 x bekeken

Tarief landelijk gastransport blijft gelijk in 2008

Het tarief voor het lan­delijk gastransport verandert vol­gend jaar niet.

Dat kan volgens LTO Noord Glaskracht uit Bleis­wijk worden geconcludeerd na overleg met Gastransport Servi­ces. Vorig jaar november vernietig­de het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) nog een besluit van de Mededingingsauto­riteit (NMa) om de tarieven voor het landelijk gastransport met 4 procent te verlagen.

Sindsdien werkt het ministerie van EZ aan een nieuw systeem om de kosten van het gastransport te regelen. De invoering daarvan laat LTO Noord Glaskacht nog zeker twee jaar op zich laten wachten. Daaruit trekken energiedes­kundigen de conclusie dat de ta­rieven voor het gastransport in 2008 niet veel zullen veranderen.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.