Home

Achtergrond

Subsidiewijzer op www.gibogroep.nl

Wie begrijpelijke informatie wil over subsidies kan op de site van de Gibogroep terecht. Ook kan de ondernemer online een subsidiecheck aanvragen. De site is in elk geval een goed voorbeeld om leken op weg te helpen in het proces van zoeken en aanvragen van subsidie volgens een van de ongeveer 1.600 regelingen in Nederland.

In het MKB heeft een groot aantal bedrijven de afgelopen jaren gebruik gemaakt van subsidies en daarmee een voorsprong opgebouwd op de concurrentie die dat niet deed. De site geeft 10 tips voor succes, verdeeld over drie fasen: oriëntatie, indiening en verantwoording. De oriëntatiefase houdt in dat de ondernemer een toekomstvisie maakt voor zijn bedrijf, op de hoogte is van het overheidsbeleid, een goed netwerk opbouwt en zijn kosten analyseert. Voor elk van de kostenposten kan hij misschien subsidie aanvragen.

Ook zet de Gibo Groep de diverse regelingen voor agrariërs uiteen op zijn site. Verder vertelt de site op de meeste pagina’s hoe adviseurs van de Gibo Groep behulpzaam kunnen zijn bij het betreffende onderdeel.

In de subsidiecheck kan de ondernemer aangeven in welke sector hij actief is, of hij een bijdrage wil voor onderzoek, productontwikkeling, marketing, energiebesparing, duurzame energie, milieumaatregelen, personeel (beleid, aanname of scholing), toerisme of nieuwe activiteiten op het platteland in de regio of juist voor plannen met het buitenland (EU-landen of verder weg), bijvoorbeeld exporteren of ter plekke iets ondernemen. Adviezen komen dan uiteraard van medewerkers van de Gibo Groep.

Lees ook LNV-subsidies op een rij
Meer informatie Het subsidiedossier op www.gibogroep.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.