Home

Achtergrond 278 x bekeken

Subsidie LNV energiezuinige demonstratieprojecten

Het ministerie van LNV heeft weer subsidieregelingen opengesteld. Ditmaal kan men subsidie aanvragen voor energiezuinige demonstratieprojecten in bedekte teelten. De openstelling is van 1 oktober tot 15 november 2007. Het overzicht van de LNV-subsidies dat Agrocount besprak op 3 augustus, is intussen van internet verdwenen.

De regeling is bedoeld voor ondernemers uit de glastuinbouw en de bloembollen- en paddenstoelenteelt. De projecten die tot energiebesparing leiden, moeten gericht zijn op demonstratie en kennisoverdracht op het gebied van energiebesparing en de inzet van duurzame energie. Dit staat in de Subsidieregeling ‘Demonstratie– en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw’. Het ministerie van LNV heeft de regeling opengesteld vanaf 1 oktober tot 15 november 2007.

De regeling wordt uitgevoerd volgens de zogenoemde tenderprocedure. Dit wil zeggen dat ingediende projecten met elkaar concurreren om het beschikbare budget en dat de beste projecten worden gehonoreerd. Voor deze tender is €1.452.000 beschikbaar. Dit budget is als volgt verdeeld: glastuinbouw €1.349.000, bloembollenteelt €42.000 en paddenstoelenteelt €61.000.

Dienst Regelingen en SenterNovem organiseren voor geïnteresseerden een informatiemiddag over de regeling. De bijeenkomst is 17 oktober bij kwekerij Anthura in Bleiswijk. Op het programma staan een toelichting op de subsidieregeling, presentaties van projecten uit de twee vorige openstellingen en een rondleiding door het bedrijf. Aanmelden kan tot en met 1 oktober via SenterNovem: R.van.denheuvel@senternovem.nl.

Voor meer informatie over de subsidievoorwaarden, aanvraagformulieren en brochures kunnen mensen bellen met Het LNV-loket op 0800 - 22 333 22 of kijken op www.hetlnvloket.nl.

Lees ook Subsidiewijzer op www.gibogroep.nl

Meer informatie Website Het LNV Loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.