Home

Achtergrond 8 reacties

Schenk (LTO): meer dan halvering sector

Over tien jaar is meer dan de helft van de melkveehouders gestopt, zegt LTO-voorman Siem-Jan Schenk in een video-gesprek met Boerderij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  westfries

  en siem-jan bouwt zelf ook een nieuwe stal om zn auto in tezette zeker

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  ik heb de vidio bekeken , een voorzitter die zo praat over de nederlandse melkvee houderij zit op de verkeerde stoel. verwonderd mij niet dat steeds minder veehouders lid willen zijn.wij moeten onze granduer tonen en niet de klok willen stil zetten. het produkt imago wordt door dit soort klets praat alleen negatief beinvloed

 • no-profile-image

  westfries

  en siem-jan bouwt zelf ook een nieuwe stal om zn auto in tezette zeker

 • no-profile-image

  kuddedier

  In de jaren 70 en begin 80 bouwden ook veel boeren een ligboxenstal omdat de buren dat ook deden of omdat ze de ontwikkelingen volgden. Zij hadden daardoor met de qoutering een goed qoutum opgebouwd waarmee ze verder konden of ze hebben het inmiddels verkocht!? Als je melkveehouder wilt blijven dan moet je of voorop lopen of in de middengroep meerrennen. De geschiedenis leert dat alleen deze twee groepen het redden.

 • info249

  ik snap de sector niet,de formule schaalvergroting werkt voor velen niet in deze opbrengst kosten verhouding .Ik werk nu sinds 2 jaar met het pure graze systeem, onze kosten zijn met 30/40% gedaald. Het is marge denken, beter 6 ton melk keer 15 cent dan 1miljoen keer 3.2.Je weekt je los van de reguliere melkvee economie ,want je hebt bij 20cent melkprijs nog een inkomen.

 • Flyinghollander

  Info249,
  Vraag of boerderij een reportage kan maken en met een economische gedeelte, lijkt mij wel interressant om te lezen.
  Zobiezo mis ik wat meer inhoud hier.

 • info249

  Ja snap ik FH maar daar is deze blog ook niet voor .

 • joannes

  Wanneer je de video gezien hebt weet je dat het zijn antwoord was op een vraag naar aanleiding van het feit dat de helft van de melkveehouders boven de 50 is en geen opvolger heeft. Het is een logische conclusie die nog niet is geframed met de eventuele economische trends zoals: schaalvergroting, 2015, millieu maatregelen, overheids regelingen, enz,

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.