Home

Achtergrond 238 x bekeken

Praktijkonderzoek schrijft weer zwarte cijfers

De divisie praktijkonderzoek van de Animal Sciences Group heeft in 2006 een resultaat behaald van 850.000 euro. Dat maakte directeur Paul Vriesekoop bekend tijdens een studiebijeenkomst in Dalfsen.

Na een aantal jaren van verlies maakt de divisie weer winst. In de periode 2003-2005 is sterk gesneden in het personeelsbestand en het aantal onderzoekslocaties.

In 2006 is een omzet uit onderzoeksopdrachten gerealiseerd van 28,6 miljoen euro. Daarnaast was er bij de praktijkbedrijven een omzet uit de dierhouderij van 7 miljoen euro. Volgens Vriesekoop zal de omzet uit onderzoeken groeien tot 30,5 miljoen euro. Ongeveer de helft ervan komt vanuit LNV en VROM, waarbij het belang van LNV krimpt en vanuit VROM groet. Een zesde van de onderzoeksomzet bestaat uit opdrachten vanuit de productschappen.

ASG directeur Ruud Huirne schat in dat de omzet uit de proefbedrijven sterk toeneemt in 2007. De stijging van de melkprijs telt namelijk harder door dan de daling van de varkensprijs. Dat zal echter niet leiden tot een hoger resultaat doordat noodzakelijk onderhoud en aanpassing van de praktijkcentra versneld wordt doorgevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.