Home

Achtergrond 13 reacties

Politieke steun voor slachtoffer aluminiumdiefstal

De aanhouding van de Lierse tuinder Johan Stolze, die donderdagnacht de autoramen van aluminiumdieven insloeg, roept veel reacties op in en buiten het Westland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Dit lijkt echt weer op nederland;het slachtoffer is de pineut, de dader(s) wordt niet meer over gepraat.
  Deze tuinder verdient alle lof en steun.

 • no-profile-image

  niels

  Ik hoorde dit en was stomverbaasd.
  Het is inderdaad de wereld op zijn kop. Ik had wel vaker van dit soort grappen gehoord, dacht dat het broodje aap verhalen waren, maar dat het ook echt gebeurt ...
  Ook mijn steun voor de kweker, ik vraag me af of ik met de schopsteel alleen de bus had bewerkt.....
  Wat een zelfbeheersing heeft die kweker gehad.
  Ik denk overigens dat dit politie"optreden" echt een heeeel waarschuwend effect heeft op mensen met plannen voor inbraak. NIET DUS.

 • no-profile-image

  Giessen

  Het lijkt inderdaad wel of het justitie apparaat van Nederland het verstand uit gescheten heeft.Ik heb er in ieder geval geen vertrouwen meer in!

 • no-profile-image

  B. Hofs

  Ik ben het eens met de verzekeringsmaatschappij, dat de tuinder door zijn handelen erger heeft voorkomen. Verder heeft hij niemand letsel toegebracht, wat in zijn voordeel pleit. ik ken een geval warbij een bakker een betrapte inbreker in zijn vriescel opsloot en vervolgens de politie belde. Zelf heb ik ooit samen met winkelpersoneel een winkeldief aangehouden en vastgehouden tot de politie arriveerde. De politie kan niet overal tegelijk zijn en mag best enige"hulp" accepteren.

 • no-profile-image

  B. Hofs

  Ik ben het eens met de verzekeringsmaatschappij, dat de tuinder door zijn handelen erger heeft voorkomen. Verder heeft hij niemand letsel toegebracht, wat in zijn voordeel pleit. ik ken een geval warbij een bakker een betrapte inbreker in zijn vriescel opsloot en vervolgens de politie belde. Zelf heb ik ooit samen met winkelpersoneel een winkeldief aangehouden en vastgehouden tot de politie arriveerde. De politie kan niet overal tegelijk zijn en mag best enige"hulp" accepteren.

 • no-profile-image

  Bennie

  De politie moet zig schamen imand
  te aresteren die zijn eigendom verdedigt
  WAT EEN LEF !!!!
  Men zou de tijd besteden in het aresteren
  van dieven
  DE eeerst klap is een daalder waart !!!!

 • no-profile-image

  Leo

  Wat politie Haaglanden betreft.
  Als er ingebroken wordt in Honselersdijk (zijn nagenoeg altijd dezelfde die in deze plaats inbreken) rijdt de politie er langs om te kijken of de inbrekers al weg zijn. Zi niet dan wachten ze even en herhalen het ritueel. Als de daders gevlogen zijn wordt de plaats van het misdrijf bezocht. Ik heb overigens wel enig begrip voor deze manier van werken want de heren politie worden op een schofterige manier bedreigd en uitgescholden als zij deze daders willen oppakken. Kan natuurloijk niet, maar zo is het eenmaal gegroeid in het Westland. Maar dan de HELD uit gaan hangen als een tuinder zijn eigendommen beschermd. Echt beneden alle peil.
  Scoren over de rug van onschuldige burgers is tekenend voor een zeer laag niveau van zelfrespect. Hoop dat al deze reacties de politie eens op het goede pad zet..

 • no-profile-image

  Ernst

  In wat voor land leven wij? Het lijkt wel of criminelen beschermd moeten worden. De politie zou zich diep moeten schamen! Ik vind het goed wat de tuinder heeft gedaan, nog knap dat hij zich zo beheerst heeft.

 • no-profile-image

  henry den neijsel

  Inmiddels, dec.07, blijkt dat de tuinder de schade mag betalen ?!. Evenals vele andere reacties (zie sept.) is dit voor de burger de omgekeerde wereld,dader weg en daardoor vrijuit , slachtoffer nog een schop na !!.
  Je eerst laten mishandelen , lichamelijk en dan pas terugslaan. Wat een slappe , pappen en nathouden houding. Het feit dat er ingebroken wordt, spullen gestolen en de mentale indruk die deze gebeurtenis teweegbrengt tellen zijn vooralsnog aan ondergeschikt belang.

  Recht praten wat krom is , daar zijn we goed in......doorgeslagen toestanden.

  Prima wat deze tuinder gedaan heeft, vanzich afslaan als het nodig is, en nu niet gelijk gaan praten in termen van dat dit een opgaande spiraal naar boven is , geweld daagt geweld uit ! Wij worden bedreigt en aangevallen dus dien je je te verdedigen, lijfbehoud heet dat.

 • no-profile-image

  BO

  We leven echt in de omgekeerde wereld
  Ronduit Belachelijk!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Doede Pausma

  Weer is het de politie gelukt zich volledig belachelijk te maken. Criminelen hebben geen respect voor de politie omdat deze niet gesteund wordt door justitie. De burger voelt op dat punt met de politie mee. Maar als de politie zich zo gaat gedragen als bij Stolze dan kun je alleen maar concluderen dat de politie aldaar volledig de weg kwijt is (om het woord lafaards maar niet in de mond te nemen)

 • no-profile-image

  aidan

  Mijn complimenten voor de kweker die zijn bezit wil verdedigen.Langzamerhand gaat nederland de richting van een bananen republiek waar criminelen de zaken regelen en men zijn eigen bezit met de wapens in de hand moet verdedigen.

 • no-profile-image

  Jaap

  Ik ben niet iemand die snel in de pen klimt maar dit gaat werkelijk te ver, ik ken nogal wat Stolze's uit de Lier en weet dat het allemaal vrij rustige mensen zijn die niet snel iemand kwaad zullen doen.
  Ik juich dit optreden van de heer Stolze van harte toe, meer mensen zouden dit moeten doen. De politie zou zich rot moeten schamen en anders wel de politici die dit soort maatregelen verordenen.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.