Home

Achtergrond 243 x bekeken 2 reacties

Pachtkamer slaat plank mis

De verpachter heeft aan het einde van een pachtovereenkomst recht op de helft van de waarde van de toeslagrechten die op de gronden zijn opgebouwd.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W. Groenveld

  Goed gereageerd Agrarisch Dagblad.
  Volledig mee eens.

 • no-profile-image

  een oud RUG-student

  Helemaal mee eens. Als de Pachtkamer de verordening eens goed had doorgelezen en met name artikel 46 dan blijkt dat overdracht van toeslagrechten uitsluitend tussen landbouwers mogelijk is (zonder of met grond). Een kwestie van hoedanigheid dus. Een gemeente, kerk of andere instelling die verpacht heeft niet de hoedanigheid van landbouwer. Het moet toch vanzelfsprekend zijn dat de hoedanigheid die wordt vereist van de pachter ook dient te gelden voor de verpachter ? is er anders geen sprake van rechtsongelijkheid ?
  Bovendien wordt het doel van de verordening (een hogere regeling nota bene) verlaten als de verpachter een deel van de toeslagrechten kan opeisen. Dat is uiteraard nimmer de bedoeling geweest van de communautaire wetgever. Maar laten we hopen dat het Pachthof meer wijsheid in pacht heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.