Home

Achtergrond 2 reacties

PVV-voorzitter doet beroep op transporteurs

PVV-voorzitter Jos Ramekers doet een klemmend beroep op veetransporteurs om incidenten bij dierenvervoer te voorkomen.

"Ik betreur zeer dat het dierwelzijn tijdens het transport bij sómmige vervoerders onvoldoende aandacht krijgt", sprak Ramekers vanochtend in een korte verklaring bij het begin van de bestuursvergadering van het Productschap Vee en Vlees.

Hij legde er de nadruk op dat het slechts bij een klein percentage van een groot aantal transporten misgaat. "Maar elke overtreding is er natuurlijk een te veel".

De productschapsvoorzitter constateerde dat de goeden onder de kwaden moeten lijden nu minister Verburg nieuwe en kostenverhogende controles doorvoert. De "zwaar bevochten" brancheprotocollen gelden nu niet meer.

De vandaag ingevoerde laadklepcontrole door een VWA-dierenarts kost al gauw 130 euro en die kan de sector niet doorbereken. Ramekers ziet daarom het belang van de gehele vee- en vleessector geschaad. Hij oefende echter geen kritiek uit op Verburgs beslissing. "Vertrouwen komt tevoet en gaat te paard".

Hij vindt dat de transporteurs hun eigen controle moeten verscherpen en nu een hoog zelfreinigend vermogen aan de dag moeten leggen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vogel

  Er staat dat de transportsector de extra kosten niet kan doorberekenen? Ik hoop dat dit zo is want dan worden wij (de varkenshouder) er niet de dupe van. Maar ik ben bang dat dit wel zo is.

 • no-profile-image

  de witte

  veetransporteurs houdt u aan de regels en verpest het niet voor uw colega,s.
  want extra maatregels komen weer terug bij uw zelf en uw beurs ????

Of registreer je om te kunnen reageren.