Home

Achtergrond 356 x bekeken 8 reacties

Overvolle vrachtauto mogelijke slachtpaarden aangehouden

De Duitse politie heeft onlangs in Beieren een overbeladen Nederlandse vrachtwagen met shetland-pony’s aangehouden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koen

  als je het artikel van dier en recht leest, (zie link in artikel ) staater dat het om een italiaanse transporteur gaat en niet om een nederlandse.

 • no-profile-image

  natascha

  Hoe is het mogelijk dat wij als mens zijnde zo beestachtig kunnen zijn.

  Een dier heeft ook gevoelens..hebben ook pijn..hebben ook verdriet.

  We weten allemaal dat dieren naar de slacht gaan , maar moet het nu echt met zoveel leed ?

  Hoe zal jij je voelen als niemand je begrijpt..je in een hok stopt ...en je naar de dood toe rijdt...

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Vroeger, toen er nog geen verplicht paardenpaspoort bestond (cententrekkerij opgelegd door Brussel, want geen paard belandt hier in de voedselketen) werden op stamboekkeuringen de henstjes die geen premie hadden gehad gewoon achtergelaten door de 'fokkers'.
  Dan kwam er een vrachtwagen en ze werden afgevoerd. Ik zei dat ik er wel eentje mee naar huis wilde nemen want wat kwam er van zo'n diertje terecht? Kosten voor castreren wilde kennelijk niemand maken. Maar dat mocht niet. Vreemd vond ik dat. 'Die worden zo opgehaald'.
  Later begreep ik waarom en waarvoor.
  Ook nu, terwijl er duur dekgeld betaald wordt voor goedgekeurde hengsten, is het voor veel fokkers teveel gevraagd zelfs een paspoort (75 euro) aan te vragen en het henstje te laten chippen. Op marktplaats leveren ze dat niet eens op. Vaak zegt een verkoper niet eens dat het dier geen paspoort heeft. Betekent wel dat als je aangehouden wordt met zo'n pony, je een bekeuring krijgt. Regelmatig zie je dat ze trailers controleren. Leuk voor het Rijk, levert meer op dan 75 euro! M.a.w. de hobbyfokkerij van miniponnies (naast shetten ook appaloosas en zgn minipaarden of kruisingen) loost nog altijd dieren zonder paspoort. Hoe is het anders mogelijk dat deze dieren het erf verlaten zonder paspoort/papieren?
  En 'vroeger', toen was het normaal. Elke (hobby)fokkerij heeft uitgeselecteerde dieren die niet aan het ideaalbeeld voldoen of het nou ponnies, pluimvee of evenhoevigen betreft. Die gaan weg voor de slacht. Neemt niet weg dat ze dan wel op een normale manier vervoerd worden. Of er moet idd gewoon weer een paardenslachterij komen in Nederland. Desnoods moeten de stamboeken dat regelen. Dan laten ze zien ook hart voor de uitgeselecteerde dieren hebben die altijd als bijproduct eruit zullen blijven vallen.
  Het wordt tijd dat de hobbyfokkers hun verantwoording nemen voor het 'afval'.

 • no-profile-image

  Marcel

  Betreft hier geen Nederlands veevervoer, maar een italiaanse vervoerder, die waarschijnlijk in opdracht van Shetlandbioindustrie werkt. Of betreft het hier gewoon pony's van hobbydierhouders die willens en wetens hun koppen in het zand steken?

 • no-profile-image

  John

  De reistijd is onjuist;je doet geen 20 uur over genoemde rit,maar waarschijnlijk komen ze op 20 uur,omdat de chauffeur geen verplichte 8 uur rust heeft genomen.Verder ben ik het ermee eens dat echte misstanden worden aangepakt,maar graag met kennis van zaken.Niet zoals "diervrienden" willen dat bv.varkens,opweg naar Italie of Spanje< halfweg worden uitgeladen. Zie ze dan,na het uitladen,er maar weer in te krijgen; dan krijgen ze pas echt stress!De overgrote meerderheid van de transporteurs doen het prima,en hebben kennis van zaken.

 • no-profile-image

  EEN WAKKER DIER

  Hallo hobbydierhouder Ede.
  Kijk....wat jij zegt, daar kan ik mee uit de voeten .
  Jij weet waar je over praat.
  Ook ik heb minishets (van beste komaf).....maar dat terzijde, zelfs als jouw beestje voor de slacht weggaat, moet je volgens mij de verantwoording nemen.
  Jij moet niet willen dat iemand jouw exbezit(lees vriend/in) slecht behandeld.
  Datzelfde geld ook voor varkens/kippen/koeien of wat voor levende wezens, die jou plezier/inkomsten hebben gebracht.
  Een dier kan niet protesteren.... anders dan door lawaai te maken.
  Een dier kan geen bezwaar aantekenen tegen de behandeling die het opgedrongen krijgt.
  Daarom doe ik dat voor ze.
  Koste wat het kost....en ik kan jou zeggen hobbydierenvriend ....het heeft wat gekost en het zal nog veel meer gaan kosten.
  Laat een ding zeker zijn ....ongeacht de gevolgen van mijn strijd ,krijg ik nimmer spijt!

 • no-profile-image

  wim

  20 uur onderweg van groningen naar beieren klopt al niet shetlanders kun je twee hoog laden in een vrachtwagen maar mag niet om een of andere reden van de wetgever met andere woorden weet wat er werkelijk gebeurt en reageer dan

 • no-profile-image

  Judit

  Het stikt van de incidenten met Nederlands veevervoer tegenwoordig! Wellicht eens toegeven dat het een structureel probleem is. Over normen en waarden gesproken. CDA en VVD hadden niet veel trek in een spoeddebat over veetransporten. (bron Agrarisch Dagblad, Stef Severt). De betrouwbaarste maatstaf voor beschaving bij een volk is, hoe de dieren behandeld worden. Overigens, deze paarden komen uit Marrum, dezelfde die toen bijna verdronken waren najaar 2006?????

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.