Home

Achtergrond 249 x bekeken

Nieuws van Financiën

Het ministerie van Financiën lanceerde recent enkele nieuwe websites en digitale nieuwsbrieven met als doel hun nieuws toegankelijker te presenteren. Bij de Belastingdienst verscheen de eerste editie van 'Belastingdienst actueel voor ondernemers' en 'Belastingdienst actueel voor belastingconsulenten'. Een dag eerder startte het ministerie een site over Prinsjesdag. Het meeste nieuws over de belastingen bewaart het nog voor Prinsjesdag zelf, hoewel al volop plannen in de media te lezen waren. Wel presenteert het ministerie een Kamerstuk met plan van aanpak voor de vereenvoudiging van de Belastingdienst en een aftrekregeling voor mobiele telefoons en aanverwanten.

’Belastingdienst actueel’ is een nieuwe informatievoorziening voor ondernemers en belastingconsulenten die gemiddeld een keer per 2 weken wordt gepubliceerd op de site van de Belastingdienst. Het bevat een mix van zakelijke berichten, achtergrondinformatie, artikelen, informatie over en vanuit grote projecten, een kalender en meer. Wie dagelijks wil weten of er een nieuwe editie is op een van de afzonderlijke sites voor ondernemers en consulenten, moet een RSS-feeder installeren. De sites bieden wel uitleg over de werking en installatie van RSS-feeders.

Op dinsdag 4 september, precies 2 weken voor Prinsjesdag, om 15.15 uur, ging de website Prinsjesdag2007.nl de lucht in. Op deze website van de rijksoverheid is alles te vinden over Prinsjesdag: van de troonrede van de koningin tot de Miljoenennota van de minister van Financiën, van de koets tot het koffertje (de uiterlijke rituelen). Op Prinsjesdag zelf, 18 september, wordt informatie toegevoegd die tot dan toe niet openbaar is. Ook kunnen diverse groepen Nederlanders in het onderdeel ‘Invloed op?’ lezen wat de plannen van het kabinet voor hun groep betekenen.

Lees ook Gevolgen van het CDA- PvdA en CU coalitieakkoord voor de agrarische sector

Meer informatie Prinsjesdag2007.nl

Meer informatie Nieuwe service voor zakelijke doelgroepen Belastingdienst

Meer informatie Plan van aanpak vereenvoudigingsoperatie Belastingdienst: verslag van een schriftelijk overleg

Meer informatie Fiscaal gunstiger tarief voor Blackberry en Smartphone

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.