Home

Achtergrond 402 x bekeken 11 reacties

’Nederlandse markt verwoest steeds meer bos’

Voor de Nederlandse markt moeten wereldwijd steeds meer bossen worden gekapt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gino

  Wat een onzin! Als het al is voor de Nederlandse markt, dan denk ik dat er gezien de afname van de veestapel in Nederland alleen maar minder bos hoeft te worden gekapt! Waar gaat alle ingevoerde soja naar toe? Juist, Nederland is een doorvoerland! Als er in Nederland geen vee meer zou zijn, zou er dan minder oerwoud in Brazilië worden gekapt? Ook juist, nee dus. De productie in Nederland wordt gewoon overgenomen door andere landen, waar het vee ook gewoon soja nodig heeft. Netto schieten we er dus niets mee op. De oplossing hier is een oplossing voor het wereldvoedselprobleem en die is er nog niet. Greenpeace kijkt beter naar een globale oplossing voor dit probleem in plaats van stemmingmakerij in diverse landen. In Brazilië vragen ze zich vast af waar onze bossen allemaal zijn gebleven. Hoeveel ha is hiervan opgegaan naar bebouwing en infrastructuur? enz. enz. enz.

 • no-profile-image

  Wim

  Simpel, er zijn gewoon te veel mensen met teveel wensen die de aardbol met zijn natuur kan dragen.

 • no-profile-image

  Henk

  helemaal met Wim eens

 • no-profile-image

  r.v.

  euh.. soja boon is het toch. zit toevallig ook niet de sojaboon door vegetarisch voer??? jah he.. nou dat word dus de vegetarier afschaffen!

 • no-profile-image

  Michel

  Ach, greenpeace stond een beetje in de schaduw door al die andere linkse groepen die zich een beetje roeren de laatste tijd. Dus moesten ze even weer goedkoop scoren over de ruggen van de nederlandse boeren en hun gezinnen. Ik zou zeggen, ga maar weer lekker terug naar zee om actievoeren, maar wel op een waterfiets, want die is milieuvriendelijker en dat scheelt weer een hectare.

 • no-profile-image

  aidan

  en laten we niet vergeten dat de grootgrutters en aanverwanten een heleboel behoeften creeren die beslist niet tot de noodzakelijke behoeften gerekend hoeven te worden.
  en dit alles onder het motto;het levert geld op.

 • no-profile-image

  Carlo Simpel

  Prachtig toch die V.O.C mentaliteit!
  en meteen in de verdediging.
  Word toch eens volwassen en geef de geld slaaf in je toch eens op zijn sodemieter.

 • no-profile-image

  Leo Dorresteijn

  Het hele probleem wordt "Simpel" gebracht door een naar aandacht hunkerend Greenpeace. Ook de burger heeft schuld aan de ontbossing. Door meerdere vakanties per jaar en naar steeds verdere bestemmingen in grotere auto's met airco etc. neemt het energieverbruik enorm toe. Daardoor neemt de vraag naar brandstof toe met prijsstijging als gevolg. Door overstap op biobrandstoffen probeert men zijn afhankelijkheid van de leveranciers van olie en gas te verzachten. Brazilië is topleverancier van bioalcohol en suiker. Gevolg: De kap van regenwoud gaat versneld door. Daarom zou het Greenpeace sieren niet met de vinger naar één oorzaak te wijzen maar ook de burger vermanen en de jeugd en vakantiegangers er op te wijzen dat het bereizen van de aardbol ook zijn milieuprijs heeft .

 • no-profile-image

  Kor van Dijk

  wat was er eerst de kip of het ei,soja word volgens mij verbouwd voor de olie voor de spijsvetten het restprodukt is schroot wat als veevoer gebruikt word.wie veroorzaakt dan de oerbossenkap?

 • no-profile-image

  EEN WAKKER DIER

  Geen enkele milieumaatregel heeft ook maar enig effect,
  als er steeds meer mensen bijkomen, die elke maatregel teniet doen .
  De toegenomen welvaart in China alsook ons streven, om alles wat mens is te laten (over)leven.......zal er voor zorgen dat op enig moment, de wal het op drift geraakte schip keert.
  Dat zal het moment zijn dat de aarde weer woest en ledig zal zijn (as predicted).
  Wie dit scenario wil voorkomen moet beginnen met op website overbevolking .nl te kijken.

 • no-profile-image

  de boer

  Lees ik niet net dat Nederland als producent niet groot is, zeker in vergelijking met veel grotere landen om ons heen.
  Hoe kunnen wij nu dan de grootste schuldige zijn bij de kap v. regenwoud? Of is dit weer lekker ongefundeerd trappen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.