Home

Achtergrond 187 x bekeken

Miljoenennota wel zeer persoonlijk

De miljoenennota die de fractievoorzitters van de Tweede Kamer afgelopen vrijdag vertrouwelijk hebben ontvangen om zich voor te bereiden op het debat met de regering, is dit jaar wel heel persoonlijk.

Om te voorkomen dat het stuk uitlekte, stond dwars over de ontvangen tekst in dikke zwarte letters de achternaam van de ontvanger afgedrukt.

"Hij is onleesbaar'', klaagde Jan Marijnissen van de SP vandaag in de Tweede Kamer. Maar volgens Alexander Pechtold (D66) moest hij gewoon tussen de regeltjes door lezen. Dat had Marijnissen ook gedaan, zo bleek. Daarom was hij er wel in geslaagd om een tegenbegroting te presenteren, net als GroenLinks, de VVD en D66.

Juist daarom was hij teleurgesteld dat PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar minder beslagen ten ijs kwam en niet in staat bleek om uitgewerkte plannen te presenteren om middeninkomens te compenseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.