Home

Achtergrond 2 reacties

Mais getroffen door schimmelziekte

Op veel plaatsen in Noord-Limburg, het zuidoosten van Brabant en Drenthe zijn hele maispercelen bedorven en gestorven als gevolg van de bladvlekkenziekte.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wilco

  De schimmel is hier in het zuiden erg actief. Er is wel variatie, maar bijna alle percelen zijn besmet. Nu is het nog de vraag wat de schimmel gaat doen als deze in de koe of het varken terecht komt. Een koe kan veel verwerken, maar sporen van de schimmel hopen zich op in de koe. Het is te hopen dat dat geen nadelige gevolgen krijgt.

 • no-profile-image

  maisadvies.nl

  Helminthosporium in mais wordt inderdaad dit jaar veel waargenomen op verschillende lokaties in Nederland. Als de schimmel eenmaal toeslaat kan dat desastreuse gevolgen hebben voor kwaliteit en opbrengst.
  Herkenning van deze schimmel vindt u op www.maisadvies.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.