Home

Achtergrond 5 reacties

MRSA-bacterie springt over van varken naar mens

De MRSA-bacterie springt over van varkens naar mensen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Buuv

  Helemaal mee eens Michel.

  De MRSA-bacterie veroorzaakt bij de meeste mensen en dieren helemaal geen ziekte. Alleen als je al ziek bent, kan de MRSA een extra complicatie vormen.

 • no-profile-image

  dirk

  Leuk zo'n onderzoek, maar waar leidt dit toe? waarschijnlijk tot een hetze tegen varkens etc. Het blijkt ook dat veel huisdieren (paarden, honden etc)en veel mensen besmet zijn met MRSA. Daar wordt alleen nog geen onderzoek naar gedaan. waarschijnlijk zijn er in Nederland veel meer mensen en dieren positief dan men tot nu toe aanneemt.
  Ik zou als veehouder niet meewerken met een onderzoek waar van te voren al vast staat dat het een stok wordt om met te slaan.
  Groeten,
  Dirk.

 • no-profile-image

  Jos van Benthem

  Kunt u mij vertellen wat voor ziektebeeld deze bacterie veroorzaakt. Wij hebben nl. het volgende probleem.
  Wij hebben een half jaar met onze paarden bij een ex. varkensboer gestaan hij heeft ons toendertijd gegarandeerd dat zijn stallen en onderliggende putten gereinigd waren. En dat hij een verklaring van de inspectie had dat alles goed was bevonden. Na een paar maanden hadden 5 van onze 7 paarden een luchtweginfectie, omdat bleek dat de onderliggende putten nog vol met varkensmest zaten. Nu lopen wij zelf sinds die tijd ook met gezondheidsklachten kan dit iets met die mrsa bacterie te maken hebben.

  Met vriendelijke groet,
  Jos van Benthem

 • no-profile-image

  slimme boer

  goed zo varkensboeren maak je bedrijf nog maar groter nog meer varkens help de hele boel maar naar de kloten als het vlees maar goedkoop is sukkels

 • no-profile-image

  Michel

  Jos, raadpleeg een dierenarsts en ga zelf naar de huisarts. Het kan heel goed zo zijn dat juist de paarden al besmet waren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.