Home

Achtergrond 161 x bekeken

Laag btw-tarief voor milieuvriendelijke producten

Het kabinet wil dat milieuvriendelijke producten en diensten in Europa onder een verlaagd btw-tarief vallen.

Dat blijkt uit een reactie op een mededeling van de Europese Commissie, die staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De commissie zwengelt een discussie aan over de Europese btw-tarieven en wil daar in de toekomst een simpeler en meer uniform systeem voor. Nederland steunt die gedachte, maar vindt dat lidstaten ook flexibel zelf moeten kunnen bepalen welke goederen en diensten onder een verlaagd btw-tarief vallen.

In de brief geeft Timmermans onder meer aan dat Nederland ook zal blijven pleiten voor een verlaagd btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten als kappers en fietsenmakers. Bovendien wil hij meer aandacht vragen voor het verschil tussen de btw-tarieven voor schoolboeken en het hogere tarief voor cd-roms met lesmateriaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.