Home

Achtergrond 499 x bekeken 10 reacties

LTO dringt aan op hogere melkgeitenprijs

De prijs die melkgeitenhouders voor de melk ontvangen moet drastisch omhoog.

René van Buitenen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  en wat heeft de ex voorzitter van lto noord gepresteerd voor de geiten houders want hij kwam toch uit de geitensector kun je maar beter burgemeester worden en en zinkend schip verlaten kijk wat deze man heeft gepresteerd helemaal niets

 • no-profile-image

  Lia Bullee

  Enkele weken geleden was voor de LTO de prijs voor de melkveehouder niet van belang. Er werd geschreven dat zij er waren om de belangen van de agrarische secor te beheren op politiek niveau en niet om te onderhandelen voor een betere melkprijs. Wat er in die paar weken veranderd is weet ik niet, maar dit is niet conform de uitspraak van eerder van LTO. Er mag binnen de organisatie geen verschil in sector bestaan. Voor elke sector geld hetzelfde een kostprijsdekkende prijs voor een eerlijk produkt, waar hard voor gewerkt wordt.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Vreemd, waarom is voor LTO de kostprijs bij melkgeiten wel doorslaggevend en bij melkkoeien niet?

 • no-profile-image

  S Holtrop

  Geitenhuders beuren geen melk en slachtpremie. Een kosten dekkende melkprijs is daarom geen luxe.

 • no-profile-image

  jos

  varkenshouders beuren ook geen premies "or what so ever" en zitten ook nog eens met zeer hoge mestprijzen te kijken.

 • no-profile-image

  Knor

  Laat staan bij de varkens.....

 • no-profile-image

  J.Wijnalda

  Aan de reactie van de mensen kun je zien wat het zwaarst weegt, de melkgeitensector is aan marktwerking gebonden, dus zonder toeslagen, je ziet nu in meerdere sectoren martwerking optreden.wat ptijsverhoging tot gevolg heeft en daarom is de reactie van LTO op zijn plaats

 • no-profile-image

  GEERT

  OF HET NU KOEIEN VARKENS GEITEN OF WAT DAN OOK IS , HET IS NIET MEER DAN NORMAAL DAT DE AGRARISCHE WERELD EEN FATSOENLIJKE BOTERHAM VERDIEND. VAN BIJNA IEDRE TOELEVERANCIER KRIJG JE PRIJSVERHOGINGEN OMDAT DE 'KOSTEN' ZIJN GESTEGEN. WIJ WERKEN AAN DE EERSTE LEVENSBEHOEFTE VAN DE MENS EN HANGEN ONDER AAN HET RIJTJE. KOEIEN VARKENS GEITEN ENZ ZORG VOOR EENHEID

 • no-profile-image

  anne

  niks mis met deze oproep van LTO, zeker in deze lastige tijd voor Nederlandse geitenhouders. Kop d´r veur geitenhouders ! Overigens is de situatie in geitenhouderij volstrekt anders dan in melkveehouderij die veel grootschaligere markt kent en hele andere concurrentieverhoudingen. Deze oproep is bij geitenhouderij dus veel reeeler dan bij melkveehouderij, zeker gelet op de huidige omstandigheden.

 • no-profile-image

  Marian

  Typisch LTO. Maakt zich alleen druk om melk. Aan de huidige crisis in de varkenshouderij wordt geen woord gewijd, ook in het LTO ledenblad niet.
  LTO is er alleen voor de melkveehouders.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.