Home

Achtergrond 197 x bekeken

Koningin in goudbrokaat

Koningin Beatrix is op Prinsjesdag verschenen in een goudbrokaat robe-manteau en een bijpassende toque.

Prinses Máxima toog richting Ridderzaal in een jurk met gouden pailletten en kralen, een jasje van suède en een hoed van sisal. Prinses Laurentien vertrok uit Paleis Noordeinde in een blauwe jurk van velours, met mouwen van chiffon en een hoed met veren. Prinses Margriet had zich gestoken in een blauwe tafzijden rok en gele kanten top. Ze had het haar met een decoratie met veertjes versierd.

Prins Willem-Alexander verscheen in het groot ceremonieel tenue van de Koninklijke Marine in de rang van commandeur. Prins Constantijn hulde zich in een jacquet met grijs vest, net als Pieter van Vollenhoven.

Tienduizenden mensen juichten de Oranjes toe toen ze per koets het gebruikelijke retourtje Binnenhof namen. De rit verliep smetteloos en was met al het ruitervertoon ook weer een prachtig visitekaartje van de Koninklijke Stallen.

Na terugkeer op Paleis Noordeinde was er de traditonele balkonscène. Het was weer dringen voor de hekken van het paleis. Oranjefans hieven er het zoveelste Wilhemus van de dag aan. Het weer werkte mee, nadat de dag in Den Haag somber was begonnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.