Home

Achtergrond 188 x bekeken 1 reactie

Keten gaat verder dan prijs en marge

Eenzijdige aandacht voor prijs op korte termijn is onverstandig en leidt tot een tunnelvisie: prijsconcurrentie als enige marktstrategie, meent Dirk Bruins, voorzitter van het NAJK.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerard

    Veruit de meeste ketenontwikkeling vind plaats in de pluimveehouderij, in deze sector wordt uiterraad niet alleen gekeken naar de prijsconcurentie,hoewel dit een van de vele onderdelen is waar je in mee moet gaan en kunnen aangezien Nederland in belangrijke mate afhankelijk is van de export, er komt meer bij kijken zoals, past het houderijsysteem binnen de economische kracht verhoudingen qua kostprijs en opbrengsten, binnen de eisen die de europese burger stelt enz, in de keten mogen de mede ondernemers niet buiten de boot vallen dit kan namelijk grote gevolgen hebben voor de totale (deel)sector in zijn geheel,er kunnen o.a door middel van politiek handelen besluiten worden genomen die catastrofaal voor de gehele ( deel)sector kunnen zijn.Zeer belangrijk en van levensbelang voor een fitale en economische levensvatbare sector is een betrouwbare en deskundige overheid die weet van de hoed en de rand.Een andere vorm om als ondernemer u risico te minimaliseren is door in de keten voor en in het midden en aan het eind van de keten te produceren en te ondernemen dit vraagt overigens veel kennis en specalisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.