Home

Achtergrond 7 reacties

Kamer wil spoeddebat over veetransporten

De Tweede Kamer wil op korte termijn in debat met minister Gerda Verburg (LNV) over diertransporten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marcel Schoenmakers

  Wakker dier, ik rijd wel eens op de snelweg, maar voel mij niet verantwoordelijk voor een medeweggebruiker die 200 km/uur rijdt. Ik exporteer regelmatig varkens naar duitsland, om logistieke redenen, duitsland is voor ons dichterbij dan de nederlandse slagerijen. Als wij exporteren voldoen wij aan alle normen, en worden hierop gecontroleerd door de VWA bij ieder transport. Ik voel mij daarom, als sectorgenoot, niet medeverantwoordelijk voor misstanden tijdens andere transporten. Naar mijn bescheiden mening zouden sectorgenoten die de regels overtreden daarvoor moeten worden aangepakt, net als de automobilist die 200 rijdt, maar het is niet terecht om daar de hele sector op af te rekenen, zoals ook niet heel autorijdend nederland wordt afgerekend op de misdragingen van een enkeling. Overigens heb ik wel gewoon een naam. Ik wens U wijsheid.

 • no-profile-image

  Marcel

  WAKKER DIER, wat ben je een ........! Wat gebeurd er als iemand spontaan een bloedneus krijgt en die laat je in de bus bij een open raam zitten zonder zakdoek? Word dan ook gesproken van mensenmishandeling?? Er is dan ook niets gebeurd maar het ziet er erg uit! Moet dan het vervoer van mensen per bus ook verboden worden?? Wat denk je hierover WAKKER DIER???

 • no-profile-image

  EEN WAKKER DIER

  Nu zal het wel HEEL stil blijven hier.
  Want wat moet je als medeverantwoordelijke nu nog zeggen?
  Dat het alweer een incident is en dat het best meevalt en dat wij ons pilatusbakje gewoon moeten laten bijvullen
  door mijnheer pastoor en zondag twee keer naar de kerk voor de zegen EN de gemoedsrust.
  Daarna allemaal de handen wassen in onschuldig water, om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag.
  N.B. GEEN MENS OP DEZE AARDE IS VERPLICHT OM DIEREN TE MISHANDELEN.
  Evenzo is geen mens verplicht om martelvlees te eten.
  De sector? bah ,bah,en nog eens bah.

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Niemand is een crimineel of crimineel tenzij hij een misdaad heeft begaan bijvoorbeeld. Om zo maar een groep "een stelletje criminelen" te noemen vind ik nogal grof. En in dit geval ontbreekt daarvoor elk bewijs of iets dergelijks.
  Ik begrijp dat emoties hoog oplopen:
  de wet is de wet waaraan iedereen zich moet houden.
  Handhaving en sanctioneren van overtredingen laten zoals gebruikelijk in Nederland nogal te wensen over. Het moet altijd efficient zijn en gaat bovendien heel vaak gepaard met veel papierwerk. Ik ben voorstander van lik op stuk.geven.
  Ik ben benieuwd of onze geliefde minister van landbouw in staat is om haar de invloed van haar aangeboren beschermingsdrang van de agrarische sector met wat meer objectieve informatie kan temperen.

 • no-profile-image

  EEN WAKKER DIER

  Marcel gefeliciteerd vent,
  Jij moet persvoorlichter worden van de varkensbeweging....want jij hebt talent.
  Ik ook eerlijk gezegd, maar dit had ik niet als excuus kunnen bedenken.
  Als het allemaal niet zo dieptreurig zou zijn .....had ik om jouw trouvaille kunnen lachen.

 • no-profile-image

  herbert

  Wakker dier wat zijn jullie een stelle arrogante rot zakken. Kijk dat dit gebeurt is niet goed maar dat wil niet zeggen dat iedere boer dit doed zeker weten van niet. Een boer is ook een mens en die zijn geld probeert te verdienen in dit geval met varkens. Kijk dat er dan een rotte peer tussen zit tja dat heb je in elke bedrijfstak. en wat ik wel heel zwak vind dat jullie als stichting je naam er onder zetten en niet gewoon een individuele naam dat durven jullie zeker niet stelletje criminelen want dat zijn jullie gewoon eigenlijk. Jullie proberen hard werkende mensen het leven zuur te maken

 • no-profile-image

  aidan

  ja,er zitten rotte appelen in de transportsector dat is wel zeker.Om daar de boeren de schuld van te geven is een beetje vergezocht,die hebben ook geen overzicht van wat er tijdens zo'n transport gebeurt.
  maar boeren die consequent ontkennen dat er iets fout is bij dieren transporten verdenk ik toch op z'n minst van belangen verstrengeling.
  werken die soms als transporteur ?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.