Home

Achtergrond

Kabinet wil vernieuwing in agrosector stimuleren

Het kabinet trekt 2 miljoen euro extra uit voor het Borgstellingsfonds.

Met het geld wil het kabinet meer investeringen in een duurzame land- en tuinbouw uitlokken.

Via het Borgstellingsfonds staat het rijk garant voor meer risicovolle innovatie door boeren en tuinders. In 2006 bedroeg het totale investeringsbedrag waarvoor een garantstelling via het fonds is afgegeven 88,8 miljoen euro; in 2008 zal dat zijn opgelopen naar 100 miljoen euro.

Het kabinet neemt nog enkele andere maatregelen om vernieuwing in de land- en tuinbouw te stimuleren. Zo blijft de regeling voor jonge boeren bestaan, net als de 'innovatiebonnen' van het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast moeten de administratieve lasten deze kabinetsperiode met een kwart dalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.