Home

Achtergrond

Kabinet stimuleert innovatieve kweker

Tuinders die innovatiever gaan werken, kunnen rekenen op steun van de overheid.

Dat zei koningin Beatrix vandaag bij het uitspreken van de Troonrede voor de leden van de Staten Generaal. Subsidieregelingen zullen toegankelijker worden gemaakt.

In de Rijksbegroting voor 2008 wordt veel nadruk gelegd op kennis en innovatie. Zo schrijft minister Gerda Verburg van LNV dat tuinders gestimuleerd moeten worden om te innoveren.

De regeling Innovatievouchers wordt voortgezet en uitgebreid naar alle soorten MKB-bedrijven, waaronder ook agrarische bedrijven. Deze subsidieregeling, die dit jaar voor het eerst werd opengesteld, komt op het bordje van EZ. LNV zet de investeringsregeling Jonge Agrariërs voort.

Ook wordt flink geïnvesteerd in groen onderwijs. Met name de samenwerking tussen groene onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en onderzoek wordt versterkt.

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland is kritisch over de kabinetsplannen: "Het kabinet kan veel meer doen aan het stimuleren en ontwikkelen van nieuwe marktconcepten. Dat kan onder meer door middel van kennis en innovatie en een stimulerend fiscaal beleid."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.