Home

Achtergrond

Impasse rond kassen Voorhout

De vraag waar kassen moeten komen in de Elsgeesterpolder bij Voorhout is nog steeds niet beantwoord.

Dat meldt het Leidsch Dagblad. De politiek van Teylingen, waar Voorhout onder valt, stemt niet zonder slag of stoot in met de 'voorkeursvariant', die uitgaat van 22 hectare glastuinbouwgrond langs de Rijnsburgerweg. Het college van burgemeester en wethouders moeten het voorstel eerst nog eens met een betere onderbouwing voorleggen aan de raadscommissie ruimte.

De Elsgeesterpolder is al jaren onderwerp van discussie. Kassengebied Trappenberg - Kloosterschuur, dat in Rijnsburg tegen de grens met Voorhout ligt, moet uitbreiden. In eerste instantie was het plan om dat te doen in de 'oksel' van snelweg A44 en het Oegstgeesterkanaal. Volgens B en W van Teylingen is het beter om een gebied langs de Rijnsburgerweg te gebruiken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.