Home

Achtergrond 191 x bekeken

Halsteren pas woensdag asbestvrij

Het gebied waar maandag na een grote brand in Halsteren asbest is neergedaald, is pas woensdag helemaal vrij van asbest.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom, waaronder Halsteren valt, vandaag gezegd.

Maandagochtend vroeg brak een grote brand uit bij winkelinrichter Hemi in Halsteren. Wegens de rook die vrijkwam en de asbest die neerdaalde, werden omwonenden geëvacueerd. Maandagavond laat kon iedereen terug naar huis. Het opruimen van het asbest dat in de tuinen lag, zou vandaagworden afgemaakt. Het is echter een te groot karwei om in een dag te doen. Pas woensdag is alles opgeruimd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Ook het schadebedrag is nog onduidelijk. De gemeente is een spoedprocedure begonnen om het bedrijf de benodigde vergunningen te geven om in de gespaarde ruimten weer aan de slag te gaan. De woordvoerder zei dat het nog wel enkele maanden kan duren voor het bedrijf zelf in staat is weer te beginnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.