Home

Achtergrond

Greenery: veel sollicitanten concurrerende importbedrijven

Een behoorlijk aantal werknemers van concurrerende handelsbedrijven solliciteert op een functie bij de importafdeling van The Greenery.

Dat zegt Eyo Nienhuis, directeur import van The Greenery. Hij zegt dat in het ledenblad Greenweek. “Het was de gewoonte om nieuwe medewerkers intern te werven en op te leiden en daarbij niet verder te kijken dan de eigen voordeur. Op dit moment blijkt dat heel wat ervaren en goede mensen van concurrerende importbedrijven graag willen werken bij The Greenery. Zodoende kunnen we, na enige tijd, weer op volle kracht verder.”

The Greenery kent een groot aantal vacatures na het vertrek van medewerkers. Een deel van hen maakte de overstap naar Hillfresh, het nieuwe handelsbedrijf.

Volgens Nienhuis tonen de problemen op de importafdeling dat de samenvoeging van de importbedrijven in de jaren negentig niet goed geslaagd is. “De integratie van beide culturen is minder geslaagd dan we dachten.”

Nienhuis maakt momenteel een tocht langs buitenlandse leveranciers. Vrijwel alle klanten hebben steun toegezegd aan The Greenery, stelt de importdirecteur. Zo heeft Zespri het vertrouwen in de Greenery bevestigd. In de tocht langs buitenlandse leveranciers gaat topman Philip Smits regelmatig mee, om het belang van import te onderstrepen, stelt Nienhuis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.