Home

Achtergrond

'Gesprekken over jaarlijkse beurs Fresh Rotterdam'

De koepel voor agf speciaalzaken ADN overweegt haar agf-beurs AGF Detail samen te voegen met Fresh Rotterdam.

Volgens voorzitter Dick Meulblok van ADN komt het onderwerp binnenkort op de agenda van de ledenraad. Daarmee zou op termijn een jaarlijkse grote agf-beurs in Nederland ontstaan, hoopt Willem Baljeu, voorzitter van de adviescommissie van Fresh Rotterdam.

Fresh Rotterdam is de nieuwe agf-beurs en opvolger van AGF Totaal. ADN zette zich eerder tegen deze beurs af omdat het een te internationaal karakter kreeg. Als reactie zetten de groentenspeciaalzaken de beurs AGF Detail op. Volgend jaar staat deze beurs opnieuw in Houten gepland.

Meulblok is voorstander van een beurs die ketenbreed is. Op Fresh Rotterdam stonden veel telersverenigingen en toeleverende bedrijven. Een jaarlijkse beurs zou een goed platform zijn voor alle partijen in de branche.

Fresh Rotterdam voldeed in het eerste jaar aan de verwachtingen, stelt Meulblok. "We vonden het een aardige beurs waarbij de thema’s handel en techniek goed uit elkaar zijn gehouden."

Als de groentespeciaalzaken zich aansluiten bij de beurs in Rotterdam zal het niet gelijk tot een jaarlijkse beurs leiden. "We moeten een goede strategie neerleggen, waarnaar we kunnen werken."

Of registreer je om te kunnen reageren.