Home

Achtergrond 4 reacties

'EU wil hectarepremie naar regio'

De Europese bedrijfstoeslagen moeten in de toekomst worden uitbetaald op basis van een regionale indeling.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kees

  Naar mjin mening is toeslag op basis van historische referentie de enige juiste. De investeringen en lasten op de bedrijven zijn hier afgestemd.

  Een toeslag per ha is vreemd. Je gaat de toeslag toch ook niet per koe of per varken doen.
  Als je weinig grond hebt, krijg je dus helemaal geen premie meer. Dan kun je nog beter verdelen per boer.

 • no-profile-image

  Liny

  Als de landbouwministers en commissies nou eens een beleid zouden uitzetten en daar ook een aantal jaren aan vast zou houden, wat hadden zij en wij dan wat minder werk. Ze creeeren zichzelf werk en ze zadelen ons op met een steeds wisselend beleid en verandering van regels. Wij als boeren hebben meer belang bij het uitzetten van beleid op een vastere koers.
  met vriedelijke groet,
  Liny

 • no-profile-image

  jol

  Men zou er voor kunnen kiezen om alle subsidies overal af te halen. Dit kost drastisch minder belasting en er komt een natuurlijk evenwicht. Mensen zullen hun geld meer nodig hebben voor de eerste levensbehoefte en daardoor de luxere dingen laten staan wat ook weer beter is voor het milieu omdat dit minder verre vacanties betekend en ook minder gebruik van het tegenwoordig - binnen een week weggooi speelgoed-.

 • no-profile-image

  suskewiet

  groot gelijk met voorgaande reakties;In Belgie is het al niet veel beter met al hun regeltjes en punt-kommas...Zich zelve onmisbaar maken daar zijn ze sterk in! Ik vind nu wel dat ze kleinere boeren wat méér moeten ontzien das dan 't enige positieve!

Of registreer je om te kunnen reageren.