Home

Achtergrond 8 reacties

De Hoeve start detectie beren aan slachtlijn

De Hoeve start met de detectie van berengeur aan de slachtlijn voor vleesvarkens bij slachterij Westfort in Gorinchem.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nathanael

  En wat gaan ze dan met die 'beren' doen? Die kunnen ze toch niet terugbrengen met er een briefje bij: gelieve deze thuis te laten...
  Die kweker moet daar toch ook moeite en kosten voor doen, en dan brengt dat niks op, dus gaat die meer vragen voor de andere varkens, waardoor het vlees duurder wordt (minder nuttige kilo's per geïnvesteerde euro).

 • no-profile-image

  J.Kusters

  Gelukkig dat hier een begin is gemaakt van een duidelijkheid omtrent de beregeur.In het verleden hebben wij bijna nooit gecastreerd en altijd afzet gevonden met normale prijzen. Wees inventief en ga zo door!

 • no-profile-image

  lavrijsen

  hè hè, eindelijk.....,de hele discussie over het onverdoofd castreren vinden we allang gelul om niks. Dit is voor iedereen het beste!!!Nu de andere slachterijen nog wakker maken!!

 • no-profile-image

  Marcel Schoenmakers

  Kunnen we nu eindelijk de discussie over het al dan niet verdoven afsluiten, en gewoon stoppen met castreren.............

 • no-profile-image

  Michel

  Nathanael, het berenvlees kan prima verwerkt worden in producten die niet gebakken hoeven te worden. Beregeur ruik je pas als je het verhit. De reden voor castreren is/blijft dat de duitse consument absoluut geen berevlees wil eten. Als de slachterijen de duitsers duidelijk kunnen maken dat detectie 100% geen beregeur opleverd zijn wij een heel eind op weg. Sterker nog, een beer is veel milieuvriendelijker dan een borg. Een beer verteert het voer veel beter. Hierdoor komt er ook minder mest op de markt. Het grote voordeel van De Hoeve is dat ze waarschijnlijk alleen op de binnenlandse markt leveren en niet aan duitsland. Ik vindt het een goed plan van de Hoeve om dit zo te gaan doen, maar om nu meteen uitzinnig te zijn van vreugde voor alle beren is nog te vroeg. Op langer termijn is dit wel een oplossing, denk(hoop) ik.

 • no-profile-image

  Hans Baaij

  Detectie aan de slachtlijn is voor iedereen een goede oplossing en Varkens in Nood juicht deze ontwikkeling dan ook erg toe. Complimenten voor de initatiefnemers !

 • no-profile-image

  Nathanael

  maar het is toch met een reden dat dat gebeurd, een oplossing als deze treft toch minstens iemand? Of is dit niet zo?
  ps: ik weet niet veel van varkens af, dus ik probeer gewoon bij te leren met wat ik lees en hoor

 • no-profile-image

  Nathanael

  Wat gebeurd er dan eigenlijk met de beren met beregeur?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.