Home

Achtergrond

Daling tomatenexport VK

Nederlandse exporteurs wisten dit jaar tot en met juli bijna 51.000 ton tomaten af te zetten naar het Verenigd Koninkrijk.

Dat is ruim 16 procent minder dan in dezelfde maanden van 2006, blijkt uit cijfers van het PT.

De daling is fors in vergelijking met de laatste drie jaar, toen de uitvoer ook al terugliep. Een duidelijk antwoord op de exportdaling is er niet. Het PT heeft eerder dit jaar gekeken naar andere Britse importstatistieken, maar kon er geen conclusie aan verbinden.

Eén van de redenen lijkt het slechte zomerweer te zijn. "De vraag naar saladegroenten was slecht", laat een telersvereniging weten. Andere producten vertonen echter niet dezelfde daling. Ook de groeiende aanvoer uit Polen kan een verklaring zijn, stelt de vereniging.

Of registreer je om te kunnen reageren.