Home

Achtergrond 333 x bekeken 2 reacties

Consumentenbond: achterham in de supermarkt waterig

Achterham in de supermarkt bestaat in sommige gevallen voor een aanzienlijk deel uit water en waterbindende stoffen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond testte 20 porties waarvan 17 zijn voorverpakt. Hierbij selecteerden de onderzoekers op bekende merken en populaire huismerken.

Uit het onderzoek kwam Weight Watchers het best naar voren. Voor een portie van 100 gram gebruikt de WW-slager 103 gram vlees (3 gram is vermoedelijk ingedroogd bij de productie). Het minste vlees werd gevonden in de 'Euro achterham' van Super de Boer: 70 procent. Ook Landerij-achterham dat onder meer in de Dirk van de Broek-supermarkten schappen vult scoort met 75 procent slecht.

Achterham van Bio Plus, Gebirgsjager, Super, Linera en het Albert Heijn-huismerk 'gerookt ambachtelijk' en de huismerken van C1000 bevatten meer dan 90 procent vlees.

Slagers spuiten vocht in omdat dit goedkoper is dan vlees. Achterham is het vlees dat van de achterpoten van varkens afkomstig is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gino

  Boer verkoopt goedkoop stuk vlees aan VION. Ergens tussen de voordeur bij VION en de voordeur bij de consument komt er een klots water bij. Boer verdient nop. Consument krijgt water voor zijn geld. Allemaal blij? Consument koopt duur water? Kwaliteit achterham? Koopt de consument dit nog eens of kopen ze liever vlees uit buitenland waar geen water bij is gedaan? Gevolg nog minder afzet. Waar zijn wij nou helemaal mee bezig?

 • no-profile-image

  gli

  Water komt uit de kraan. Daar hebben we geen achterham voor nodig!
  Meerdere keren heb ik al aangegeven: wij zijn een handelsnatie mensen!
  Binnen vastgestelde normen zal er niets aan te doen zijn. En daar buiten?
  We hebben toch een rechterlijke macht?

Of registreer je om te kunnen reageren.