Home

Achtergrond 180 x bekeken

Bouwers: Geen oplossing files en woningnood

Het kabinet biedt geen oplossingen voor mensen die vaak in de file staan of geen geschikte woning kunnen vinden.

Deze kritiek op de kabinetsplannen voor volgend jaar heeft de organisatie van (wegen)bouwbedrijven Bouwend Nederland vandaag geuit.

Bouwend Nederland wil dat er extra geld komt om de luchtkwaliteit langs nieuw aan te leggen wegen te verbeteren. Op dit moment staat luchtvervuiling de bouw in de weg. Ook moet er geld komen voor een versnelde aanpak van zwakke bruggen en viaducten.

Het kabinet wil dat er 80.000 tot 100.000 woningen per jaar worden neergezet. Bouwend Nederland wil weten hoe deze doelstelling moet worden bereikt. De organisatie ziet het wel als lichtpunt dat de woningcorporaties beloofd hebben tot en met 2010 150.000 nieuwe woningen te zullen bouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.