Home

Achtergrond

Boete Unilever in China wegens vervuiling

De producent van consumentenartikelen Unilever is in China beboet wegens het vervuilen van het milieu.

De Chinese fabriek van de multinational in de provincie Anhui loosde volgens de Chinese media afvalwater waar te veel chemische stoffen in zaten.

Een woordvoerder van Unilever in Nederland gaf vandaag aan dat de bewuste fabriek al aanpassingen heeft verricht om aan de regelgeving te voldoen. De fabriek in Anhui voldeed volgens de woordvoerder aan de "nationale standaard'', maar werd door de regionale autoriteiten, die andere regels hanteren, op de vingers getikt. De boete bedraagt nog geen 15.000 euro.

De autoriteiten willen volgens waarnemers strenger gaan optreden tegen buitenlandse bedrijven die zich niet aan de regels houden. Eerder dit jaar heeft de overheid aangegeven de vervuiling te willen verminderen die in grote delen van China ernstige problemen veroorzaakt. Nu de economie zeer snel groeit en China minder behoefte heeft aan buitenlandse investeringen, kan de staat zich veroorloven ook buitenlandse ondernemingen aan te pakken, aldus kenners.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.