Home

Achtergrond 160 x bekeken 4 reacties

Blauwtong vastgesteld in Groot-Brittannië

Het bluetonguevirus lijkt nu ook Groot-Brittanië te hebben bereikt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Cor de Vliegher

  Waar blijft het vacin??
  Nu verneem ik dat het virus BT England heeft berijkt
  EU zal nu toch wel moeten inzien, na de waarschuwing in 2006 dat er vaccin nodig is , en de uitspraak van Gerda
  och het is een bedrijfs risco, is een uitspaak die kant nog wal raakt.
  Een ramp voor de sector met gote gevolgen.

  Cor de Vliegher

 • no-profile-image

  gj

  De Blauwtong is hier zeer dichtbij. We hebben nog geen zieke dieren, ik zou dus op dit moment mijn dieren heel graag vaccineren.

 • no-profile-image

  T.

  Blauwtong verspreid zo snel dat enten al haast geen zin meer heeft.Zeker niet tegen de tijd dat er een vaccin is toegelaten. Hoezo toelaten?! Als Verburg zegt dat het een normaal bedrijfsrisico is, hoeft ze zich ook niet over het mogen enten te buigen. Als iemand om risico te verminderen gaat enten tegen Het Bloed of rotkreupel heeft Verburg hier toch ook niets mee te maken! ZE KAN BETER EUROPA IN OM ALLE EU LANDEN WARM TE MAKEN VOOR ENTEN TEGEN MKZ. Als de met MKZ besmette knutten bij westenwind de plas weer over waaien zijn de rapen gaar!!!

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Je kunt pas van eigen risico spreken als de overheid zich er niet mee bemoeit. Nu zij hun bemoeinek uitgestoken hebben hebben zij A gezegd en wie A zegt moet logischerwijs ook B zeggen, maar met een onbetrouwbare overheid weet je nooit waar je aan toe bent. Heb vooralsnog geen vertrouwen in hun. Legio voorbeelden van hun falen bij mij bekend. Moet ik eens wagen! Pakken ze gelijk mijn zuurverdiende geld af.
  Intussen is er van de pvv een heffing in de bus gevallenvan ruim 3000 euro voor het diergezondheidsfonds. Heb zijdelings al vernomen dat dit geld al is opgemaakt aan bloedonderzoenk van dieren waar we al lang van weten dat ze blauwtong hebben.... geweldig beleid. Intussen vallen de schapen bij bosjes om. De destructor kan er nog leuk een zakcentje aan verdienen

Of registreer je om te kunnen reageren.