Home

Achtergrond 2 reacties

Bestuur FloraHolland voor organiseren luchtvracht

Het bestuur van bloemenveiling FloraHolland stemt er mee in dat de veiling vervoer van producten vanuit het buitenland gaat organiseren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Positief kritisch

  Prima dat men het de buitenlandse aanvoerders maar extra gemakkelijk. Maar begin eerst eens dichterbij huis, bij de leden/aanvoerders die 'ooit' (weet je wel vroeger) de veiling groot gemaakt hebben. Nederland loopt vast, alles wordt duurder, arbeid, energie, verbruiksmidden na vanzelf sprekend ook het 'collectief transport'. Alles moeten de 'oude getrouwen' maar zelf uitzoeken.
  Voordat men als veiling vliegtuigcapaciteit in gaat kopen moet men maar eerst eens dicht bij huis vrachtcapaciteit naar de veiling in gaan kopen. 1 partij, 1 grote tender en eens kijken wie het beste aanbod tegen de voordeligste prijs inschrijft. Nu is het verdeel en heers. Collectief vervoerders maken prijsafspraken en de prijzen gaan ieder jaar omhoog. Algemeen bekend maar niet interessant genoeg voor de NMA om daar naar te kijken. Dus FH bestuur laat nu maar eens zien dat jullie de concurrentiepositie voor de eigen leden kunnen verbeteren.

 • no-profile-image

  Floris

  Wat een belachelijk idee. De veiling is simpel weg te duur om bulk producten van grote buitenlandse kwekers te vermarkten omdat dit producten zijn met een zeer geringe marge. Eigenlijk is dit een heel andere doelgroep met een geheel eigen markt met een enkele supermarkt in engeland als uitzondering. De veiling zal van het idee af moeten dat omzetgroei de enige oplossing is, denk eens positief en ga uit van eigen kracht en je eigen markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.