Home

Achtergrond 3 reacties

'Beslagleggingen door PT blijven rechtsgeldig'

De beslagleggingen die het Productschap Tuinbouw (PT) heeft opgelegd aan tuinders die weigeren heffingen te betalen, blijven rechtsgeldig.

Dit zegt voorzitter Dirk Duijzer in reactie op vragen vanuit het bedrijfsleven.

Naar aanleiding van de berichtgeving over de reparatie van productschapsverordeningen, vraagt een aantal ondernemers zich af of de beslagleggingen die het PT heeft laten heeft laten plegen nog wel juridisch houdbaar zijn. Immers, als de verordeningen, op basis waarvan heffingen zijn opgelegd, niet meer rechtsgeldig zijn, zijn de beslagen die zijn gelegd op basis van deze ongeldige verordeningen dan nog wel te handhaven? Vooral als heffingsplichtigen wel steeds bezwaar hebben aangetekend.

Duijzer stelt dat de beslagen van kracht blijven, omdat de wettelijke procedure is gevolg bij de totstandkoming van de verordenigen. Als de rechter vindt dat moet worden betaald en er op basis van dat oordeel een beslag wordt gelegd, dan is dat volgens Duijzer gewoon geldig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos de boer

  de Arrogantie ten top bij het PT
  ieder gezond denkend ondernemer begrijpt er geen snars meer van .is men in Den Haag stekeblind of zoiets . Waarschijnlijk zitten velen in het zelfde schuitje (mee eten uit de pot van de ondernemer)

 • no-profile-image

  jol

  ja duijzer verdedig wat je verdedigen kunt, nu komen ze aan je boterham en mischien moet je daarna wel echt gaan werken. geen nood er zijn genoeg tuinders die personeel nodig hebben

 • no-profile-image

  komkommer

  Toen Duijzer nog bij LTO zat dacht ik dat hij echt de belangen van de land- en tuinbouw behartigde. Nu blijkt hoe ik me in hem heb vergist.

Of registreer je om te kunnen reageren.