Home

Achtergrond 5 reacties

Zeven vette jaren

De zeven vette jaren lijken aangebroken voor de melkveehouderij. Spectaculaire verhogingen van de melkprijs, zeker in vergelijking met het verleden, zijn bijna aan de orde van de dag.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  GlasTuinbouw-Boy

  Het is altijd makkelijker in een VRAAG markt dan een AANBODS markt (Weten die boeren veel)

 • no-profile-image

  jle

  Ik moet aan verschillende familieleden en kennissen uitleggen, dat het hoog en hoog tijd wordt dat de melkprijzen wat aantrekken. Zij denken echt dat er gouden tijden voor de sector aanbreken. Dat de voerprijzen niet weinig gestegen zijn dit voorjaar, daar lees ik in de media niets van. De berichtgeving zou iets zorgvuldiger kunnen.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Het is natuurlijk wel moeilijk aan de familieleden uit te leggen dat de melkveehouderij wel nog al die premie en toeslagen krijgt die wel door ons allen betaald worden
  Het beste is nog steeds om dat allemaal af te schaffen en al dat geld te besteden in
  de problemen zoals mestverwerking,stallen zonder uitstoot, zo heeft iedere sector daar profijt en niet alleen de melkveehouderij

 • no-profile-image

  dd

  Het lei had wel eens eerder een bericht af kunnen geven over de melkveehouderij, zie dit als ver achter de feiten aan lopen zoals altijd

 • no-profile-image

  ton

  Wat een onzin om te spreken over het aanbreken van vette jaren.
  Wel lijkt het er op dat de melkveehouderij eindelijk weer in de richting gaat van een realistische melkprijs waarbij men loon naar werken krijgt.
  Ik ben van mening dat de redactie zich in haar berichtgeving genuanceerder mag uitlaten en zich niet moet laten verleiden tot stemmingmakerij.
  Dit wordt door de derden heel gemakkelijk aangegrepen om te gaan afromen in welke vorm dan ook, waardoor de boer uiteindelijk weer de klos is.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.