Home

Achtergrond 2 reacties

Wisselende opbrengsten zaaiuien

De opbrengst van de zaaiuien zal dit jaar sterk wisselen per perceel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    willem

    Met stijgende verbazing heb ik het artikel van Jan Engwerda gelezen. Het gematigd optimisme over de stand van de uien van de beide geintervieuwden staat in schril contrast met de realiteit om ons heen. De laatste weken ben ik rond geweest in de polders en N.H.. Geloof het of niet , niet een "normaal "perceel kunnen ontdekken. In sommige streken van de NOP , Z.Flevo en de kop van N.H. is het werkelijk dramatisch. Verschillende percelen die de moeite van het rooien niet waard zullen zijn. De meesten al ver op hun retour zonder een redelijke bolling. Vergaande vergeling alom , vrijwel alles voortijdig strijkend. De situatie in het Zuidwesten ken ik alleen van horen zeggen. Het lijkt niet veel beter. Waar de beide Heren het optimisme vandaan halen is mij werkelijk een raadsel.

  • no-profile-image

    uienboer

    Nou Willem hier in het zuidwesten is het ook bar en boos met de uien, er zijn ook percelen die niet gerooid gaan worden zo slecht.Er zijn goeie percelen maar het merendeel heeft weinig tot veel waterschade!

Of registreer je om te kunnen reageren.