Home

Achtergrond 277 x bekeken

Winst Cargill stijgt 36 procent

Cargill heeft een goed kwartaal en een goed jaar achter de rug.

De winst van het internationale landbouwbedrijf steeg in het kwartaal dat op 31 mei eindigde met 75 procent. Voor het hele jaar steeg de winst met 36 procent.

Cargill stelt dat alle bedrijfsactiviteiten meer winst boekten dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Voor het hele jaar behaalde het bedrijfsonderdeel dat zich bezig houdt met ingrediënten voor voedsel meer winst dan een jaar eerder. De divisies die zich bezig houden met risicobeheer en financiële zaken en het verwerken van landbouwproducten behaalden zelfs recordresultaten.

De winst in het vierde kwartaal was 466,2 miljoen euro (628 miljoen dollar) vergeleken met 265,9 miljoen euro (358 miljoen in dezelfde periode in boekjaar 2006).

In het boekjaar 2007 was de winst van Cargill 1,74 miljard euro (2,34 miljard dollar) vergeleken met 1,28 miljard euro (1,73 miljard dollar) in 2006. De omzet voor het hele jaar steeg met 17 procent, naar 88,3 miljard dollar).

Cargill zei dat het tijdens 2007 het grootste deel van zijn cash flow had geïnvesteerd in zijn activiteiten in de ingrediënten voor voedsel en toeleveringsketens, om op die manier zijn klanten beter te kunnen bedienen.

In het boekjaar 2006 zorgden de onkosten van de reorganisatie bij kunstmestproducent Mosaic, waar Cargill een groot belang in heeft, voor een winstdaling.

Cargill is een privé bedrijf, het grootste in de Verenigde Staten en maakt daarom maar een beperkt aantal cijfers bekend over zijn activiteiten. Cargill heeft 158.000 mensen in dienst die in 66 landen werken

Of registreer je om te kunnen reageren.